GENÍS SINCA PARLA DE LA MOÑOS, UN DELS PERSONATGES MÉS POPULARS DE LES RAMBLES DE BARCELONA , A LA SECCIÓ “GENIS DE CATALUNYA” DELS MATINS EN XARXA, LA XARXA.

lamonyos

En Genís Sinca ens ha parlat de “La Monyos”, un personatge mític de la Barcelona de començaments de segle XX, que en el seu temps va batre rècords de popularitat. Al mateix temps, però,ningú no ha sabut explicar exactament qui era aquesta senyora estrafolària que deambulava pels carrers de la ciutat.

Es deia Dolores Bonella Alcázar i, en efecte, va ser el personatge més popular de la seva època, sobretot pels carrers on es passejava cantant i amb un ventall per la barriada del Raval, que aleshores es deia Barri Xino. En concret “La Monyos” era veïna del carrer de la Cadena, el que avui és la Rambla del Raval. Lola Bonella va néixer l’any 1851.